Merhaba ;
Googlede Cyberoam ile ilgili kelimeleri ararken en çok aranan kelimeler arasında Captive Portal kaldırma kelimesinin olduğunu görünce kısa bir makale yazmak istedim.Bildiğiniz gibi Captive Portal sayesinde Authentication Userler tarafından kullanıcı adı ve şifre ile internet erişimi almalarını sağlıyorduk.
Captive Portal aktif olmayan yapılarda kullanıcı erişmek istediği site için yetkili değilse karşısına güvenlik duvarı üzerinden tanımlamış olduğumuz uyarı mesajı geliyordu.Bu makalemde Captive porta kaldırma işlemini size elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.
Firewall arayüzüne erişim sağladıktan sonra IDENTITY / Authentication / Firewall adımlarını izleyerek işlem yapacağımız ekrana geliyoruz.
Açılan sayfanın en altında bulunan Captive Portal Settings bölümünden portal ekranını aktif yada pasif hale getirebilir diğer bir çok işlemi yapabilirsiniz.
Unauthenticated users redirection : Kimliği doğrulanmamış kullanıcıların internete çıkmak istediklerinde yönlendirilecekleri ekranı belirlememiz gereken alandır.Bu alanı Yes olarak seçersek kullanıcıların karşısına Captive Portal ekranı gelecektir. No seçilmesi halinde yasaklı giriş için tanımlamış olduğumuz mesaj kullanıcı ekranına yansıyacaktır.
Unauthenticated users settings : Kimliği doğrulanmamış kullanıcılar için yapılacak ayar bölümüdür.Custom Message olarak belirlenmesi durumunda kullanıcıya portal mesajı verecektir.
Diğer ekrandaki diğer ayarlar Captive Portal açık ise yapılması gereken ayarlardır.
Kullandığım cihazda Captive Portal açık olduğu için ben resimdeki ayarları kullanmaktayım.Sizde ayarlarınızı istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.
Hocam kişiye özel captive portalı kapatma şansımız var mı?
Yani bir kullanıcı bir defa bilgisayardan login olduktan sonra bir daha o bilgisayarda şifre vs istemeyecek.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba ;
Kişiye özel olarak portal kapatma yada açma şansınız malesef yok.Fakat kullanıcıyı firewall üzerinde gerekli gruba kaydederek yeni kullanıcı oluşturursanız hiç bir şekilde portal kullanıcı ekranına düşmez.
İyi çalışmalar.
Merhaba; ben Cyberoam kullanan müşterilerimize belirlenen ip adresleri haricindeki iplerden bağlantıların engellenmesini istiyorum bunun yolu nedir nasıl yapabilirim?
Merhaba ;
Bu işlem için IP Host Group oluşturarak bağlanmalarını istediğiniz hedefe bir kural oluşturup bu group üzerinden yetkilendirme yapabilirsiniz.
600 MBLİK günlük kota var bunu kaldırma imkanınız var mı acaba
Merhaba ;
Kota Captive portala değil kullanıcıya yada kullanıcı grubuna uygulandığı için sistem yöneticinize bilgi vermeniz gerekiyor.
Merhaba ortamdan pc ve notebooklardan olusan bir altyapı var. wifi sistemde captive portal normal sekilde geliyor fakat bazı pclerde captive portal geliyor bazilarinda gelmiyor. kablo ile baglantili pclerde gelmesini istemiyoruz? ne yapabiliriz?
Merhaba ,
Captive portal firewall üzerinde tanımlı olmayan clientlerde açılır.kabloluda yada kablosuzda şeklinde ayırt etmek için kablolu bağlanan kullanıcıların mac ve ip eşleştirmelerini yapmanız gerekmektedir.